Ingrediente
600 gr fasole
250 gr afumatura (optional)
1 morcov mare
1 radacina patrunjel
1 ceapa medie
1 ardei micut
1 rosie coapta
1 lingurita pasta rosii
1/2 legatura leustean
cateva fire de patrunjel
Preparare
- Se taie carnea afumata(costita, kaizer etc.) bucati mari si se pune la fiert cu apa. Se lasa jumatate de ora.
- Se adauga fasolea si se continua fierberea pana fasolea e aproape fiarta. Eu am folosit fasole proaspata din piata, deci a durat doar 1/2 ora.
- Am scos afumatura din oala si am taiat-o bucati mici. Am pus-o apoi iar in oala.
- Am tocat ceapa si am dat pe razatoare morcovul si radacina de patrunjel si am adaugat peste fasole si am mai lasat 15 minute la fiert.
- Am tocat restul ingredientelor si le-am pus in ciorba si am mai fiert 10 minute. Eu am folosit de fapt la acest pas o portie din amestecul pentru ciorba plus o lingurita pasta de rosii pe care am dizolvat-o cu putina ciorba inainte de a o pune in oala.