CAUTA RETETE CU GOOGLE:
căutare personalizată

miercuri, 22 iulie 2009

Friptura de porc


Ingrediente

700 gr carne porc (pulpa)
200 ml bulion
1 capatana usturoi
20-30 ml ulei
1 lingurita rasa piper
1 lingurita rasa boia
1/2 lingurita sare
putin chili

Preparare

  1. Carnea se taie felii groase de un deget si se bate putin pe ambele parti. Fiecare felie se cresteaza pe margini, de jur imprejur, cam la distanta de 2 degete ca sa impiedicam feliile sa se incovoaie la copt, asa vor ramane drepte.
  2. Asezati carnea pe un singur strat, intr-o tava care merge la cuptor.
  3. Cateii de usturoi curatati ii terceti prin presa si apoi ii frecati cu putina sare. Adaugati treptat uleiul, ca la maioneza, frecand mereu, pana obtineti o pasta.
  4. Adaugati bulionul si condimentele. Mai adaugati si cca 100 ml apa, sosul trebuie sa acopere carnea.
  5. Acoperiti tava cu folie de aluminiu. Dati la cuptor la 220C pentru 1 ora.
  6. Scoateti folia si daca vi se pare ca a ramas prea mult sos sau il doriti mai gros, mai lasati friptura in cuptor fara folie cca 10 minute.
  7. Serviti cu piure de catofi si muraturi.