Ingrediente
700 gr carne porc (pulpa)
200 ml bulion
1 capatana usturoi
20-30 ml ulei
1 lingurita rasa piper
1 lingurita rasa boia
1/2 lingurita sare
putin chili
Preparare
- Carnea se taie felii groase de un deget si se bate putin pe ambele parti. Fiecare felie se cresteaza pe margini, de jur imprejur, cam la distanta de 2 degete ca sa impiedicam feliile sa se incovoaie la copt, asa vor ramane drepte.
- Asezati carnea pe un singur strat, intr-o tava care merge la cuptor.
- Cateii de usturoi curatati ii terceti prin presa si apoi ii frecati cu putina sare. Adaugati treptat uleiul, ca la maioneza, frecand mereu, pana obtineti o pasta.
- Adaugati bulionul si condimentele. Mai adaugati si cca 100 ml apa, sosul trebuie sa acopere carnea.
- Acoperiti tava cu folie de aluminiu. Dati la cuptor la 220C pentru 1 ora.
- Scoateti folia si daca vi se pare ca a ramas prea mult sos sau il doriti mai gros, mai lasati friptura in cuptor fara folie cca 10 minute.
- Serviti cu piure de catofi si muraturi.